Domů » Stavba a rekonstrukce » Zjistěte možnosti financování tepelných čerpadel a jděte do toho
zasobnik tuv

Zjistěte možnosti financování tepelných čerpadel a jděte do toho

Pro 30, 2022
Publikoval:
1434 přečtení

Tepelná čerpadla jsou zařízení, která využívají teplo z okolního prostředí a přeměňují ho na teplo užitkové pro vytápění nebo ohřev teplé vody. Běžně se používají dva typy tepelných čerpadel: tepelné čerpadlo vzduch-vzduch a tepelné čerpadlo vzduch-voda.

  • Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch je založeno na principu komprese a expanze chladiva, které se zahřívá a ochlazuje pomocí vnějšího vzduchu. Čerpadlo se umisťuje do exteriéru budovy a pomocí ventilátorů nasává vzduch z okolí, který se ohřívá a předává teplo do vytápěného prostoru. V zimě je tak možné získat teplo z vnějšího vzduchu, i když je venku velmi chladno. Tento typ čerpadla je vhodný pro byty a menší rodinné domy, které nepotřebují velké množství tepla.
  • Tepelné čerpadlo vzduch-voda je postaveno na stejném principu jako tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, ale místo vytápění interiéru budovy se teplo předává do vodního okruhu topného systému. Tento typ čerpadla je vhodný pro rodinné domy s větším množstvím tepla a pro budovy s většími plochami k vytápění.

Přechod na tepelná čerpadla může být spolehlivým krokem k udržitelnému a úspornému způsobu vytápění vašeho domu

Oba typy tepelných čerpadel (tepelné čerpadlo vzduch-vzduch a tepelné čerpadlo vzduch-voda) mají vysokou účinnost a jsou ekologickým způsobem vytápění a ohřevu teplé vody. Jejich pořizovací cena je vyšší než u tradičních zdrojů tepla, avšak dlouhodobě se investice vrátí ve formě nižších nákladů na vytápění a ohřev teplé vody. Tepelná čerpadla vzduch vzduch a tepelná čerpadla vzduch-voda jsou nenáročná na údržbu a provoz. S jejich výběrem, prodejem, instalací a servisem vám ochotně pomůže firma KSK Praha.

tepelna cerpadla

Tepelné čerpadlo? Správná volba!

Oba druhy tepelných čerpadel (tepelné čerpadlo vzduch-vzduch a tepelné čerpadlo vzduch-voda) jsou ekologická a úsporná řešení pro vytápění budov. Díky svému principu fungování jsou schopna využít teplo, které by jinak uniklo do okolí, a tím snížit spotřebu energie a snížit emise skleníkových plynů. Navíc jsou snadno instalovatelná a lze je kombinovat s jinými zdroji tepla, jako je například solární energie z fotovoltaických panelů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.