Domů » Stavba a rekonstrukce » Vytyčení stavby: co to je?
geodet

Vytyčení stavby: co to je?

Dub 17, 2022
Publikoval:
1960 přečtení

Co znamená vytyčení stavby? Vytyčením se označuje znázornění důležitých bodů na pozemku, kde se chystá stavba. To znamená, že se v povrchu (například s využitím kolíků) znázorní budoucí rohy, stěny a zdi nebo podobně. Jedná se o nevyhnutelnou činnost, na kterou narazíte při plánování jakékoliv stavby – ať už domu nebo větší budovy.

Každá stavba musí být geodeticky vytyčena, aby byly dodrženy projektované rozměry, výšky, umístění a další geometrické parametry. Vytyčení se provádí při výstavbě rodinných domů, bytových domů, výrobních hal, komunikací, vodních staveb atd. Níže je uveden stručný výčet případů, kdy je nutné provést vytyčení stavby. Více informací o vytyčení stavby zde.

Kolik stojí takové vytyčení? Ceny se pohybují různě podle zvolené geodetické kanceláře. Nejčastěji se setkáte s částkou od 8000 Kč výše. Pokud naleznete levnější nabídku, dávejte si pozor na to, aby se jednalo o skutečně prověřeného odborníka. V okolí Plzně a v Plzeňském kraji můžeme doporučit kancelář Visionplan-3D.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.