Domů » Interiér » Bezpečné, levné a zároveň i úsporné vytápění domácnosti
vytapeni domacnosti

Bezpečné, levné a zároveň i úsporné vytápění domácnosti

Bře 24, 2022
Publikoval:
2056 přečtení

Ačkoliv už pomalu končí topná sezóna, tak se nevyplácí podcenit přípravy na tu, která je víceméně už za pár měsíců opět zpátky. Pravidelné opravy a zdokonalování topných systémů jsou jednou z věcí, které by měly být naprostou automatikou v dlouhodobém měřítku.

Nejen, že se celý systém stává více náchylným na závady a snižuje se jeho účinnost s průběhem let používání, ale mimo toho se můžeme potýkat i s tou nepříjemností, že bude časem potřeba jeho úplná výměna. Existují ale komponenty, které jsou drobné, ale jejich účinek na výkon systému je ohromný.

Ušetřete díky konzistentnímu vytápění nemovitosti

Jednou z největších nevýhod, které mají starší systémy vytápění je fakt, že nedokážou držet konzistentní teplotu v rozumné míře. Je tak bohužel standardem, že se při nekvalitním vytápění pohybují teploty od zcela vystydlých místností až do přetopených, ve kterých se nedá dýchat. Na tento efekt může mít vliv celá řada komponentů a vlastností systému. Jednou z komponent, které to mohou zlepšit je směšovací ventil, který dokáže podle preferencí správně směšovat obsah studené a teplé vody v řádu.

Ochrana proti opaření? Proč by ne

Možná vám to přijde jako zbytečnost, ale představte si, že máte doma malé děti nebo nepozorného seniora. Opaření ve sprše, nebo při umývání rukou je tak opravdu reálnou věcí. A velice nepříjemnou. Proti tomu ale existuje jednoduchá ochrana, kterou je termostatický směšovací ventil. Oproti klasickým ventilům se liší tak, že dokáže samostatně reagovat na teplotu vody. Může tak mít v nastavení i to, aby se voda držela do určitých stupňů celsia, a nedošlo tak k opaření.

Stabilní teplota šetří spoustu peněz

Další velice důležitou výhodou, kterou vám termostatické ventily přinášejí, je vysoká finanční úspora. Ta je založená na tom, že se neustále může držet přiměřená teplota vody ve vytápěcím řádu. Díky tomu tak nemusíme nárazově topit do vysokých teplot, abychom dokázali vyhnat teplotu v místnostech. Je dokázáno výpočty, že průběžné jemné topení má až čtvrtinovou úsporu oproti nárazovému vytápění. Navíc je to i mnohem příjemnější pro domácí prostředí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.