Domů » Bydlení a finance » Prodáváte byt? Obraťte se na realitní společnost

Prodáváte byt? Obraťte se na realitní společnost

Bře 15, 2018
Publikoval:
2722 přečtení

Velmi často se setkávám s názory některých lidí, kteří si myslí, že prodej bytu prostřednictvím realitní kanceláře je zbytečný a nevýhodný. Lepší je, když si to prý jeho majitel prodá sám, na vlastní pěst. Já se s tímto názorem neztotožňuji.

Myslím si, že je naopak mnohem výhodnější svěřit prodej bytu právě do rukou odborníků. Je potřeba si uvědomit, že taková společnost se na reality specializuje a tudíž přesně ví, co má dělat. Málokdo z nás je odborník na reality, respektive málokdo z nás má dostatečné povědomí o tom, co takový prodej bytu obnáší a co je nejlepší udělat.

Výhody prodeje bytu přes RK

Kvalitní realitní kanceláře prodávají desítky bytů a jiných realit každý měsíc. Takové realitky mají standardní a ověřené metody a postupy a během realizace prodeje jsou maximálně schopné využít svých kontaktů a zkušeností, tak, aby obchod dopadl přesně podle našich představ.

Solidní realitní společnost především nabídne svým klientům prvotřídní právní servis, díky kterému budete mít jistotu, že celá obchodní transakce proběhne tak, jak má a obchod bude stvrzen všemi potřebnými právními úkony.

Realitní kancelář však prodejcům nabízí i další služby. S realitní společností máte jistotu, že prodej vašeho bytu bude masivně inzerován na internetu, případně v různých tištěných médiích. Pouze při prodeji přes realitní kancelář šetříte svůj čas, starosti a peníze, které byste jinak museli investovat do běhání po úřadech, případně byste především čas museli investovat do potencionálních kupců, kteří by si chtěli prohlédnout váš byt. Navíc je na trhu obrovská nabídka, takže sehnat si kupce, jak se říká „na vlastní triko“, je záležitost opravdu obtížná. Pokud chcete prodat byt například v Praze, zkuste zadat do internetového vyhledávače kupříkladu výraz „prodej bytů Praha“ a sami uvidíte, jak obrovskou máte konkurenci.

S realitkou se nemusíte starat prakticky o nic. Nejen, že vám sežene reálného kupce, ale především se postará o vše okolo. Dobrá realitní společnost nabízí standardně veškeré administrační a právní úkony, které jsou při prodeji bytu potřebné. Ať už se jedná o kupní smlouvu, zaplacené notářské úschovy či zaplacení kolků. Kromě toho se postará o kvalitní nafocení vašeho bytu, přípravu a realizaci virtuální nebo fyzické prohlídky a v neposlední řadě je schopna zajistit také hypotéku pro případného kupce.

Jak je patrné, prodávat byt je záležitost velice složitá a nesmírně náročná na určité znalosti této problematiky, na čas a také na peníze. Zvolte proto tu jednodušší cestu a obraťte se na realitní kancelář.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Kopírování článků nebo dalších částí tohoto webu je bez souhlasu redakce zakázáno.